الممبــــار
المقادير
- كيلو ممبار.
- 3 بصلات.
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
- ملح - فلفل – كمون.
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ).
- 2 ملعقة سمن .
اولا :طريقة تنظيف الممبار
-
اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش
التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة
كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و
اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية
ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق
كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف
تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى
الصباع طويل.
الحشوة
نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و
نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل
والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
-
فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة
فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى
ينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت و بالهنا والشفا
ملحوظة :
كلنا عارفين طبعا ان الممبار دة اللى هو الامعاء الغليظة
لكن السجق اللى هو الامعاء الدقيقة