طريقة عمل البيض بالصلصة
8 بيضات
2 كوب عصير طماطم
ربطه بقدونس مفرومة
ملعقة صغيره كمون
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
بصلة مفرومة
فلفل رومى مقطع
ملح وفلفل أسود
ملعقة صغيرة زعتر
ملعقة كبيرة سمن أو زبد أو زيت
الطريقة
نضع المادة الدهنية فى قدر على النار ثم البصل المفروم ونقلب الخليط جيدا، وقبل أن يتغير لونه نسكب عليه عصير الطماطم ونتركه يتسبك بعد ذلك نضع الفلفل الرومى المقطع ونقلب جيدا، ثم نكسر البيض ونقلبه فى الصلصة ثم نضيف البهارات والزعتر وتقلب جيدا ثم نضع البقدونس المفروم.
يمكن نقدم مع الوجبة البطاطس محمرة وسلطة أو مكرونة ومخلل.
اولا : المقادير المطلوبه يا قمرات
3بيض
2طماطم
1 بصلة
كمون
وفلفل اسود
شطة حمرة
و فلفل اخضر واحمر
الطريقة :
اولا نقدح الزيت كويس ونحط فيه بصله مقطعه ونشوحها لحد ما يبقي لنها ذهبي
بعد كده حطي الطماطم وشوحيها لحد ما تدبل
حطي التوابل بتاعتك
حطي الفلفل المقطع بالوانه الاحمر والاخضر ولو عندك اصفر ياريت تقطعي كمان
بعد ما يذب الفلفل حطي البيض يلا
وعطي الطاسه لحد ما يستوي البيض
علي فكره في ناس بتعملها باللحمه المفرومه وبتبقي تجنن كمان بس خلي بالك تبقي معصجه
شكشوكه بالسجق
المكونات :
3 معالق كبيرة زيت أو زبدة
1 ملعقة كبيرة بابريكا
1 ملعقة صغيرة كمون حبات
1 ملعقة صغيرة كزبرة حب
1 بصل شرائح
2 فص ثوم مفروم
2/1 1 كوب سجق ضأن مقطع
2/1 كوب مكعبات باذنجان صغيرة
2/1 كوب مكعبات بطاطس محمرة
2 فلفل ألوان (أخضر- أحمر) مكعبات
1 كوب ماء
3 طماطم( مقشر بدون بذر) قطع
4- 6 بيض
ملح وفلفل
بقدونس أو كزبرة خضراء مفرومة، للتزيين
الطريقة:
- يُسخن الزيت أو الزبدة فى اناء على نار متوسطة.
- تُضاف البابريكا مع التقليب حتى يتلون الزيت.
- يُضاف الكمون الحب والكزبرة مع التقليب ( مع مراعاة عدم إحتراق الكمون).
- يُضاف البصل والثوم ويُقلب حوالي 5 دقائق.
- يُضاف السجق مع التقليب حتى يتغير لونه.
- تُضاف مكعبات البذنجان ومكعبات البطاطس المحمرة.
- يُضاف الفلفل والماء ويتبل الخليط بالملح والفلفل ويُترك على نار هادئة لحوالي 5 دقائق.
- تُضاف قطع الطماطم وتُخفف الحرارة ويُترك الخليط لحوالي 10 دقائق.
- يُعمل 4- 6 حفر فى الخليط ويكسر البيض ويُضاف.
- يُغطى الخليط ويٌترك على نار هادئة لحوالي 10 دقائق أو حتى ينضج البيض.
وصفات مجمعه