موضوع: الويكه اعمليها بالبامية الكبيرة 31/05/13, 03:50 pm
الويكه اعمليها بالبامية الكبيرة
الموضوع سهل خاااالص و بسيط نجيب البامية الكبيرة ديه
ونقمعها عااادي جدا
و نقطعها بالشكل ده
و بعدين نحطها في شوية ماية و عليها شوية ملح صغننين علي النار بس شوي ماية كتير
و بعد ما نحس انها طريت و استوت نركنها علي جنب لحد ما تبرد
و بعدين نحطها في الخلاط
جدتي كان عندها عصايا بشكل معين كده اسمها مفركة كانوا بيستخدموها علشان يفركوا البامية
بحيث البامية تكون مفروكة مش مطحونة في الخلاط
بس بصراحة انا ماحبتهاش كده
الخلاط بيخليها انعم و احسن
و بعدين تزوديلها شربة و تضربي تاني زودي شربة لحد ما قومها يكون عامل زي قوام الملوخية
و حطيها في حلة و حطيها علي النار تاني علشان تاخدلها غلوة واحدة و تطفي عليها
و في اثناء ذلك تكوني محضرة شوية ثوم علشان تعملي الطشة او التقلية
زي بتاعة الملوخية بالضبط ثوم و ملح و فلفل و كسبرة ناشفة مطحونة ناعم و تضربيهم في المطحنة او الهون زي ما تحبي
و تجيبي طاسة و تعملي الطشة ديه بالسمن البلدي طبعا
و تحطيها علي البامية الويكة اللي في الحلة و تقلبي كويس معلش مش عندي صورة ليها دلؤتي.. هصورها و احط صورتها في اقرب وقت ان شاء الله
و تتغرف في سلطانية و ممكن يتحط عليها ليمون بعد ما نغرف بيديها طعم حلو برضه
و بألف هنا و شفا
هكروك ياروحي
تاريخ التسجيل : 31/01/2012عدد المساهمات : 33نقاط : 46749الجنس : العمر : 39
موضوع: رد: الويكه اعمليها بالبامية الكبيرة 01/06/13, 12:53 pm
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته فن ابداع تميز روعة شهي يسلمو ايديكم على هذه الاطباق والاصناف الشهية شكرا ما قصرتم بارك الله فيكم على كل مجهود بذلتموه في المنتدى واصلوا تميزكم في الأقسام والمواضيع منورين المنتدى بمواضيعكم المميزة و الرائعة بانتظار كل ماهو جديد منكم تحياتي مسك وعنبر