خبز البانيني
3 كوب وربع دقيق
3 ملاعق زيت زيتون
ملعقه سكر كبيرة
رشة ملح
ملعقة كبيرة خميرة
ماء للعجن حسب الحاجه
نضع الخمير في نص كوب ماء مع السكر
وبعد ذلك نعجن المقادير مع بعض وتترك لمدة ساعه
حتى يتضاعف حجمها
وبعدما تخمر العجينه ناخذ قطعه متوسطه ونفردها على شكل مستطيل في صينيه
و تكون الصينيه مغلفه بورق الزبده او يرش قليل من الدقيق وتترك لمدة ربع ساعه
ثم ندخلها الفرن على نار متوسطة من اسفل
حتى تتحمر من اسفل وتستوي بس من فوق حتكون لونها ابيض
اشغل الشوايه من فوق حتي يحمر قليلا
هو فير محتاج انه يتحمر جامد علشان بعد ما نحشيه بنحمره في ماكنه البانيني فبياخذ لون رائع
يحشي باي مكونات تحبيها وفيه مكونات حلوه في ملف الساندويتشات ثم يوضع في ماكنه البانيني او الشوايه الجهربائيه والحشو داخله