طاجن الفول بالبيض العيونالمقادير:كوب فول مدمس أو علبة فول جاهزة
2 ثمرة فلفل أخضر مقطّع قطع صغيرة (بارد أو حامي)
2 ثمرة طماطم مقطّعة مكعبات صغيرة
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة كمون
ملح وفلفل أسود
4 بيضة
الطريقة:1- حطّي الزيت في طاسة ولما يسخن حطّي الثوم وقلبيه لغاية ما يصفرّ وبعدين ضيفي عليه الطماطم، وقلّبيهم مع بعض على النار لحد ما تتسبّك، ولو نشفت منك حطّي شوية ميه صغيرة.
2- بعد كده ضيفي الفلفل الأخضر، وقلّبيهم مع بعض، وسيبيهم على النار لمدة 3 دقائق، وبعدين حطّي الفول، وتبّليه بالملح والفلفل والكمون.
3- اكسري البيض واحدة واحدة على الفول، وسيبيه من غير ما تقلّبيه، وابعدي كل بيضة عن التانية، ورشّي على كل بيضة شوية صغيرة ملح وفلفل وغطّي الحلة وسيبيها على نار هادية لغاية البيض ما يستوي.
4- اغرزي سكينة رفيعة جوه البيض علشان تتأكدي إنه استوى، وبعد كده قدّميه.