منتديات ستار ديزاين
عزيزي الزائر ..

نتمى منك التسجيل منتدانى المتواضيع

تحيات طاقم الإدارة

اهلا وسهلا بك
منتديات ستار ديزاين
عزيزي الزائر ..

نتمى منك التسجيل منتدانى المتواضيع

تحيات طاقم الإدارة

اهلا وسهلا بك

منتديات ستار ديزاين

تصميم و برمجة المواقع
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بوسى كات

بوسى كات


تاريخ التسجيل : 14/04/2012
عدد المساهمات : 478
نقاط : 46809
الجنس : انثى
العمر : 46

نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه   نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty19/04/12, 08:14 pm

المعلومات والملحوظات
1-بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى
انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص
ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى
قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض



3-لو
عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا
وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح
الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل
للفانيليا



4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم
مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى
البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين



5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه



6-
مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه
لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن
على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا
اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض
المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى
سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده
او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه



الان المقادير المظبوطه
طبعا
احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن
الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين
العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى
الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم
يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم
حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه
حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير



سخنى
الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه
اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو
شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى
سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج
بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف
لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد
الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل
على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض
يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق
واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او
تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه
الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما
تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما
تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك
اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود
خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت
وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص
ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا
كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى على
طول انا اسمى ام نور الهدى ابقوا ادعولى على طول
وتانى يوم اعمليها
بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3
ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب
اكون افادتكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا

مرسا


تاريخ التسجيل : 05/06/2011
عدد المساهمات : 3538
نقاط : 55768

نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه   نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty20/04/12, 08:24 am

شكرا لك
موضوع مميز
نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه 530908632
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بوسى كات

بوسى كات


تاريخ التسجيل : 14/04/2012
عدد المساهمات : 478
نقاط : 46809
الجنس : انثى
العمر : 46

نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه   نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty23/05/12, 11:32 am

نورتوا الموضوع
ربنا يرزقنا جميعا باللى نتمناه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MoHcEn

MoHcEn


تاريخ التسجيل : 21/09/2011
عدد المساهمات : 6050
نقاط : 55969
الجنس : ذكر
العمر : 26

نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه   نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty23/05/12, 03:29 pm

نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Fr7-ea5d963441
بارك الله فيك
طرح مميز كالعادة
وجهد اكثر من رائع
نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه 19514.imgcache
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بوسى كات

بوسى كات


تاريخ التسجيل : 14/04/2012
عدد المساهمات : 478
نقاط : 46809
الجنس : انثى
العمر : 46

نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه   نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه Empty24/06/12, 04:37 am

بارك الله فيك على زيارتك المتميزة للموضوع

وفي انتظار تشريفك فى موضوع اخر

لك مني أجمل التحيات

وكل التوفيق لك يا رب


نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه %D8%B4%D9%83%D8%B1%D8%A7-%D9%84%D9%8355
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح جميلة لتحصلى على كيكة اسفنجيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة
» نصائح جميلة لمنزل تفوح منه روائح طيبة
» خطوات لتحصلى على مظهر النجوم
»  كيكة على شكل ميل فوي
» كيكة البرتقاااااااااال

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ستار ديزاين :: المنتدى العام ::   :: المنتدى العام المفتوح-
انتقل الى: