- تخبز فى فرن متوسط الحرارة مدة 25 الى 30 دقيقة ..وممكن اقل حسب ماتشوفى...لونه يبقى دهبى فاتح
- يبرد وبعد كده ترشيه بسكر بودره ....
الحشو........
حشو العجوة...
حتحضرى نص كيلو عجوة (تمر) منزوعة النوى ومفرومة ...
ممكن تضيفى عليها نصف ملعقة سمسم ...وملعقتين زيت ..ونصف ملعقة صغيرة قرفة او حبهان مطحون ..(هال)
ويتعجنوا مع بعض ويشكل على هيئة كرات صغيرة
وانت بتدورى عجينة العك تعمل بها ثقب باصبعك وتحشى التمر وتروحى قافلة تانى ومكورة تانى
حشو المكسرات ...
حتحضرى المكسرات اللى انت عايزاه وليكن عين جمل مفروم او فستق مفروم خشن جدا يعنى يادوب فة واحدة فى اخلاط نصف كوب سكر
شوية ماء زهر
ويتخلطوا ببعض ..طبعا ماء الزهر يدينا رائحة فقط يعنى الاساس عندنا المكسرات
وممكن تاخدى عين جمل صحيح وتحشى به
حشو العجمية ....
كوب عسل نحل
3 ملاعق كبيرة سمن بلدى
3 ملاعق كبيرة دقيق
2 ملعقة سمسم
3 ملاعق ماء دافىء
1 ملعقة ماء ورد
( وممكن تضيفى عين جمل اختيارى)
نحمر السمسم فى السمن لحد مايصفر ونضيف الدقيق ونحمر لحد مالونه يصفر ..نضيف العسل ونقلب باستمرار لحد ما يبدأ يغلى ثم نضيف الماء ونقلب لحد ماتبقى عجينة ... نرفع من على النار ونسيبها تبرد ثم نضيف ماء الورد او ماء الزهر ..(ونضيف عين الجمل لو عايزين)...وبعد كده نكور قطع صغيرة مستديرة..
نحشى بها وحدات الكعك كما سبق ....ونبطط الكعك برضه ونرصه ونسيبه يخمر ثم نخبزه
اترككم مع الصور
زووووووووووووووممممممم
شموخى
تاريخ التسجيل : 08/04/2012عدد المساهمات : 841نقاط : 47113الجنس : العمر : 34
موضوع: رد: كعك العيد بالعجوة 17/08/12, 06:42 pm
شكرا لكم على الموضوع الجميل و المفيد جزاكم الله الف خير على كل ما تقدممونه لهذا المنتدى ننتظر ابداعاتكم الجميلة بفارغ الصبر