2كوب دقيق
نص كوب لبن دافى
م زبادى
رشة ملح
م خميرة و رشة سكر
م زبدة
الطريقة:
هتحطى الدقيق مع رشة ملح و عليهم الزبدة و تبسيهم كويس و تضيفى عليهم الخميرة بعد ما تخمر مع م ماية و رشة السكر و تقلبيهم كويس جدا و تبداى تضيفى اللبن و تعجنى لغاية ما يتكون عندك عجينى لا تلتصق بالايد
و هتدهنى العجينة زيت و تسيبيها تخمر ساعتين
بعد ساعتين هتكون خمرت قسميها ل اربع كور و افردى كل كورة مش رفيع اوى (ازيد من التورتيللا و اقل من البيتزا)
هحطى طاسة على النار من غير ولا اضافات و اول ما تسخن (النار تكون متوسطة) تحطى العيش عليها هتلاقيها بتنفش معاكى و دقيقة و ابداى حرطيها علشان الحرارة تتوزع عليها كويس و دقيقتين و تقلبيها الجهة الاخرى و تعملى نفس الكلام
فى حل تانى انك تدخليها الفرن على الرف اللى تحت خالص و على درجة حرارة عالية مش هتاخد بردوا عشر دقايق و تابعيها انت لغاية ما تستوى
الكلام دة لو هتعملى النان سادة بس هو اصلا حلوته و هو يا اما بالتوم او الزعتررررررر
ف بيتسيحى م زبدة و بفرشاة هتدهى الوش زبدة و ترشى زعتر او توم مفروم (طبعا يكون طازة ) او ترشى خضرة انا كان عندى شبت عمل شغل جامد و تدخلييه الفرن و بكدة يبقى عندك احلى خبز هندى و جربييه ان شاء الله هيعجبك كتيير
اه نسييت اقوللكم متنسوش تغطوا العيش بفوطة علشان مينشفش و طبعا العيش دة بيتاكل سخن يعنى وقت الخبيز يكون قبل وقت الاكل مباشرا و بالف هنا
الوصفه منقوله