limonaa
تاريخ التسجيل : 23/02/2013 عدد المساهمات : 511 نقاط : 43857 الجنس : العمر : 38
| موضوع: طريقة عمل الرقاق الفلاحي الطري 28/06/13, 05:47 am | |
| المقادير
8 كوب دقيق
نصف ملعقه صغيره ملح
3 كوب زبادى تقريبا ( حسب نوع الدقيق ممكن يأخذ اكثر وممكن اقل )
علبه قشطه
نصف كوب ذبده فى حراره الغرفه ( ساعات ما بستخدمها ليكون اخف )
الطريقة
نضع الدقيق والذبده والقشطه وثلاث ارباع كميه الزبادى
ونعجنهم كويس ممكن نضيف زبادى كمان لو العجينه كانت يابسه لغايه ما يبقى عندنا عجينه جيدة لا تلتصق باليد نتركها ترتاح حوالى نصف ساعه
وبعدين نكورها كور صغيره نأخذ كره ونفردها رفيع جدا هما فى مصر طبعا بيخبزوها فى فرن حار جدا مخصص للخبز وبما انى هنا فى الغربه ومعنديش الفرن ده فسويته فى المقلاه على البوتاجاز من فوق
ناخذ وحده الرقاق ونضعها على النارونقلبها كل ما نخلص واحده نضعها فى حله او ونغطيها علشان الرقاق ما ينشف من الهوا
وبعد ما نخلص المقدار والرقاق يبرد نضعه فى كيس للحفظ ونضعه فى الفريزر وكل ما تحتاجى
تأخذى الكميه اللى انتى عايزاها عشان يفضل طازج كل مره تاكليه فيها ثم يقدم بالهنا والشفا بالحشوات اللى تحبيها الوصفه منقوله | |
|
~ غرور إنسآن ~ مؤسس ورش العرب
تاريخ التسجيل : 03/02/2012 عدد المساهمات : 8033 نقاط : 58715 الجنس : العمر : 39
| موضوع: رد: طريقة عمل الرقاق الفلاحي الطري 28/06/13, 01:18 pm | |
| يسلمو كتيير عالموضوع الرااقي
تحيااتي. | |
|
حميد العامري
تاريخ التسجيل : 23/04/2011 عدد المساهمات : 1986 نقاط : 51857 الجنس : الموقع : منتديات حميد العامري
| موضوع: رد: طريقة عمل الرقاق الفلاحي الطري 28/06/13, 01:54 pm | |
| ايها المتالقة ربي لايحرمنا من هذا القلم الذهبي يعطيك الف عافيه على الموضوع الروعه دمتي بخير
| |
|
limonaa
تاريخ التسجيل : 23/02/2013 عدد المساهمات : 511 نقاط : 43857 الجنس : العمر : 38
| موضوع: رد: طريقة عمل الرقاق الفلاحي الطري 30/06/13, 01:03 pm | |
| | |
|
مرسا
تاريخ التسجيل : 05/06/2011 عدد المساهمات : 3538 نقاط : 55708
| موضوع: رد: طريقة عمل الرقاق الفلاحي الطري 03/07/13, 10:30 am | |
| شكرا لك على طرحك بانتظار القادم | |
|