كفتة الحوت من المطبخ الليبى
المقادير
حوت
هبره منقي من الشوك أي نوع تفضلوها ولكن يفضل الذي ليس فيه
شوك
شوية كمون حوت
+ ملح
+فلفل احمر
+فلفل اسود
+ثومه
+بيضة.
عصير ليمونه
- شوية دقيق
- زيت للقلي
الطريقة :
بعد من نقي الحوت قويس من الشوك
نضيف عليه الكمون والفلفل الاسود والأحمر والملح
والثوم المدقوق وعصير الليمون و البيضة .
وتشكل علي هيئة دوائر
ونقليها في الزيت
وتقدم وتزين
بورق المقدنوس والليمون
ملاحظة :
يمكن ان تضرب بالبيض و ثم نغطس فيه الكفتة ثم الدقيق وتقلي .
بالهناء والشفاء