تاريخ التسجيل : 11/06/2011عدد المساهمات : 969نقاط : 50874
موضوع: اطباق شهية لكم 21/08/11, 05:47 pm
البطة مع السبيناغ او المشوي في الفرن ... بالصور
المقادير والطريقه:-
نغسل البطة ونظفها زين ونملحها بالملح وملح البصل ونتركها ليله كأمله بالثلاجة او على الأقل ساعتين يعني ملحيها زين من برا ومن جوا وثاني يوم تغسلها ونجففها بورق المطبخ و نرش كميه قليله من الملح والفلفل الأسود من جوا ومن برا
وبعدين نعمل شقوق صغيره في مناطق مختلفة من الجلد بشوكة الطعام حتى يخرج الدهن منها خلال عملية الشوي
وتحشيها بصل وجزر وكرفس (سلري)مقطع مكعبات كبيره
واني دهنتها بالقليل من زيت الكونيلا و رشيتها ببهارات شوي او اي بهارات تعجبكم ونغلق ألفتحه بأعواد خشبية صغيره وتدهنيها بصوص البرتقال يجي بباكيت مع البطة هو إلي يعطيها لون ذهبي جميل ومميز
وتحضريها بالصينية بحيث نضعها على شبكة الصينية
نحمي الفرن على درجة حرارة 500 فهرنهايت
وندخلها الفرن لمدة 20 دقيقه وبعدين نزل الحراره إلى 350 ونخليها ساعة ونصف او لحد الاستواء يعني تعتمد على حجم البطة وهذا شكلها لمن تستوي
وهاي قدمتها مع السبيناغ والنمن
القلقاس المصرى ... بالصور
المقادير:
2 كيلو قلقاس ... وهتشاهدوه بالصور ..شكله.. ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر). دجاجة بلدى .. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه.. وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كزبره خضراء.. سلق ...( ده بيبقى لونه اخضر مثل الفجل ).
الطريقه:
اولا طبعا بنحضر القلقاس قبلها بيوم مع الخضرة بتاعته... ونقشره ونقطعه مثل المكعبات الصغيرة ... وهنشاهد بالصور .. ما هو القلقاس وكيف بيكون تحضيره ... وبعد ما جهوناه .. نغسله ونضعه فى ماء ساخن .. وفيه بيغسلوه بالليمون ووقتها .. انما انا بحب اعمل ذى ما ماما عودتنا قبلها بيوم لانه بينزل ميه مش كويسه وده غلط فى الشوربه ... بتبقى طعمها مش طيب .. المهم ما علينا هنحضره .. والخضرة نغسلها جيد الكزبره ونحضرها فى مصفاه صغيرة .. وايضا السلق هناخد بس اوراقه .. الصوره الاولى الكوزبره الخضراء..
السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه
القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة
التحضير:
اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ... نسيت اصورها مخصوصا لشوربه الدجاج... المهم ... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم نسلق السلق .. وبعد سلقه جيدا .. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه .. بس انا لا احب الا الطبخ بتاع جدتى وولدتى بعمل كل حاجة بايدى .. بس بصراحة بلبس جوينتى خفيف للنظافه.. المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكوزبره... ونقوم بطحنهم مع بعض .. وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نفضل بقى نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ... لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ... وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق .. ام الكزبره والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس .. ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده .. وبالهنا والشفا ..
اتركم مع الصور..
تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله
مرسا
تاريخ التسجيل : 05/06/2011عدد المساهمات : 3538نقاط : 55698