منتديات ستار ديزاين
عزيزي الزائر ..

نتمى منك التسجيل منتدانى المتواضيع

تحيات طاقم الإدارة

اهلا وسهلا بك
منتديات ستار ديزاين
عزيزي الزائر ..

نتمى منك التسجيل منتدانى المتواضيع

تحيات طاقم الإدارة

اهلا وسهلا بك

منتديات ستار ديزاين

تصميم و برمجة المواقع
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 اطباق شهية لكم

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
alili slimane

avatar


تاريخ التسجيل : 11/06/2011
عدد المساهمات : 969
نقاط : 50954

اطباق شهية لكم Empty
مُساهمةموضوع: اطباق شهية لكم   اطباق شهية لكم Empty21/08/11, 05:47 pm

اطباق شهية لكم Pausecafewelcomepu2

البطة مع السبيناغ او المشوي في الفرن ... بالصور



اطباق شهية لكم 1

المقادير والطريقه:-


نغسل
البطة ونظفها زين ونملحها بالملح وملح البصل ونتركها ليله كأمله بالثلاجة
او على الأقل ساعتين يعني ملحيها زين من برا ومن جوا وثاني يوم تغسلها
ونجففها بورق المطبخ و نرش كميه قليله من الملح والفلفل الأسود من جوا ومن
برا

وبعدين نعمل شقوق صغيره في مناطق مختلفة من الجلد بشوكة الطعام حتى يخرج الدهن منها خلال عملية الشوي

وتحشيها بصل وجزر وكرفس (سلري)مقطع مكعبات كبيره



اطباق شهية لكم 3
واني
دهنتها بالقليل من زيت الكونيلا و رشيتها ببهارات شوي او اي بهارات تعجبكم
ونغلق ألفتحه بأعواد خشبية صغيره وتدهنيها بصوص البرتقال يجي بباكيت مع
البطة هو إلي يعطيها لون ذهبي جميل ومميز

وتحضريها بالصينية بحيث نضعها على شبكة الصينية

اطباق شهية لكم 2

نحمي الفرن على درجة حرارة 500 فهرنهايت


وندخلها الفرن لمدة 20 دقيقه وبعدين نزل الحراره إلى 350 ونخليها ساعة ونصف او لحد الاستواء يعني تعتمد على حجم البطة
وهذا شكلها لمن تستوي

وهاي قدمتها مع السبيناغ والنمن




اطباق شهية لكم 1





اطباق شهية لكم Pausecafebarpm5




القلقاس المصرى ... بالصور


اطباق شهية لكم 1

المقادير:


2 كيلو قلقاس ... وهتشاهدوه بالصور ..شكله..
ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).
دجاجة بلدى .. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه..
وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كزبره خضراء.. سلق ...( ده بيبقى لونه اخضر مثل الفجل ).

الطريقه:


اولا طبعا بنحضر القلقاس قبلها بيوم مع الخضرة بتاعته...
ونقشره ونقطعه مثل المكعبات الصغيرة ... وهنشاهد بالصور .. ما هو القلقاس
وكيف بيكون تحضيره ... وبعد ما جهوناه .. نغسله ونضعه فى ماء ساخن ..
وفيه بيغسلوه بالليمون ووقتها ..
انما انا بحب اعمل ذى ما ماما عودتنا قبلها بيوم لانه بينزل ميه مش كويسه
وده غلط فى الشوربه ... بتبقى طعمها مش طيب .. المهم ما علينا هنحضره ..
والخضرة نغسلها جيد الكزبره ونحضرها فى مصفاه صغيرة .. وايضا السلق هناخد بس اوراقه ..
الصوره الاولى الكوزبره الخضراء..
اطباق شهية لكم 11
السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه

اطباق شهية لكم 10

القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة





اطباق شهية لكم 9

التحضير:


اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح
فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ... نسيت اصورها مخصوصا لشوربه
الدجاج... المهم ... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم نسلق السلق ..
وبعد سلقه جيدا .. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه ..
بس انا لا احب الا الطبخ بتاع جدتى وولدتى بعمل كل حاجة بايدى .. بس بصراحة بلبس جوينتى خفيف للنظافه..
المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكوزبره... ونقوم بطحنهم مع بعض ..
وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نفضل بقى نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ...
لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ...
وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق ..
ام الكزبره والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس ..
ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..
وبالهنا والشفا ..


اتركم مع الصور..

اطباق شهية لكم 8اطباق شهية لكم 7اطباق شهية لكم 6اطباق شهية لكم 5




تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله



اطباق شهية لكم 4اطباق شهية لكم 3اطباق شهية لكم 2اطباق شهية لكم 1

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا

مرسا


تاريخ التسجيل : 05/06/2011
عدد المساهمات : 3538
نقاط : 55778

اطباق شهية لكم Empty
مُساهمةموضوع: رد: اطباق شهية لكم   اطباق شهية لكم Empty21/08/11, 06:27 pm

اطباق شهية لكم 1274126312
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اطباق شهية لكم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اطباق رمضانية
» اطباق مكسيكية
» اطباق بطاطس
» اطباق للفطور
» اطباق هنديه مجربه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ستار ديزاين :: المنتدى العام ::   :: المنتدى العام المفتوح-
انتقل الى: