طريقة عمل فطيره ايطاليه بالفراخ
طريقة عمل فطيره ايطاليه بالفراخ
الكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 10 دقائق
المقادير: العجينه
المجموعه الاولي تتكون من :
2 معلقه كبيره خميره فوريه
2 م ك لبن بودر
2 كوب دقيق
2 كوب ماء دافي
م ص ملح
ربع كوب سكر
و نخلطهم كويس ونسبهم عشر دقايق
المجموعه التانيه:
3 كوب دقيق
نصف كوب زيت
م ص بكنج بودر وده اختياري
وهاتضفيهم للمجموعه الاولي
فلفل اخضر متقطع مكعبات
معلقه كبيره مايونيز
جبنه موتزريلا
فراخ مقطعه مكعبات
فلفل اسود
توابل فراخ
كبابه صيني
كارى
كام نقطه لمون
التحضير: فراخ مقطعه مكعبات ومتله بميه بصل و كل التوابل اللي تحبيها
انا بحط فلفل اسود و توابل فراخ و كبابه صيني و كاري و كام نقطه لمون
هانسبها كام ساعه افضل او ممكن نعملها علي طول لو مستعجلين
هانحطها في حله او طاسه فيها سمن سخن و ننزل بيها و بعدين نوطي و نغطيها عشان تطلع ميتها و تستوي كويس
و لما قربت تستوي ضفت عليها الفلفل الاخضر يادوب ياخد تقلبتين معاها
بعد ما استوت و بردت شويه حطيت معلقه كبيره مايونيز
الطبخ: و خمرت بعد ساعه
اخدت حته منها و فردتها بالنشباه علي شكل مستطيل
هانجيب السكينه ونعمل فيها فتحات
حطينا الفراخ و فوقيها الجبنه الموتزريلا وممكن رومي معاها
وبعد كده قفلت الجوانب و حطتها في صينيه مرشوشه بسميد بسبوسه عشان تبقي جميله من تحت و سبتها شويه تخمر تاني
هنا دهنتها بيض
وممكن تحطي سمسم او حبه البركه
ملاحظات: وممكن تعمل ينص المقدار و بيطلع هايل انا بعمل نص علي طول
هاتسبيها من نص ساعه لساعه تخمر و بعد مانشكل هانيبها نص ساعه كمان
ممكن تشتغلي بيها علي طول لو تحبي و تسبيها تخمر بعد ماتتشكل ساعه