| | السمك المشوى
|
سمكة كبيرة تزن 2 كيلو و41 ويترك القشر عليها حتى لا تحترق
وتلتصق على الشوايه النوع المتاح.وتنظف وتشق بالطول بالسكينة من الجانبين
لندخل بداخلها الحشو.
التتبيل. شبت مقطع بدون عيدان ونحتفظ بالعيدان
5 فصوص ثوم كبيرة
مص فلفل
مك بهارات سمك
مص كركم
مص زنجبيل
مك بابريكا
3مك صويا صوص فاتح
وملح حسب الرغبة
1-نخلط التوابل مع بعض ونفرم الثوم ونضيفة على الوابل ثم الصويا صوصونقلب الخليط
2-ثم نتبل به السمكة جيدا وندخل الخلطه في الشقوق المفتوحه في لحم السمك
3-ونضع عيدان الشبت في راس السمكه ونتركها حوالي 6 ساعات في الثلاجة
4-وبعدها نضعها علي الشوايه علي كل جنب حوالي 15 دقيقة
5-وتغطي وهي تطهى واذا كانت الشواية بدون غطي تغطى بالورق الفويل لتنضج جيدا و تقدم مع الارز والسلاطة