فخد الضانى بالفرن مع ارز بالخلطة
![فخد الضانى بالفرن مع ارز بالخلطة Safe_image.php?d=AQCnyR_6iBixuhmh&w=90&h=90&url=http%3A%2F%2Ft2.gstatic](http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQCnyR_6iBixuhmh&w=90&h=90&url=http%3A%2F%2Ft2.gstatic.com%2Fimages%3Fq%3Dtbn%3AANd9GcQTJypV0hBYj8i4DPlwmaeKc9Um9I0keBBlXh9lbhPQ40js2c1a)
اليكم المقادير :-
فخدة ضانى صغيرة من 3 1/2 الى 4 كيلو
كيلو فلفل رومى احمر
4 علب زبادى
8 ملاعق صغيرة خل التفاح
1/2 كيلو بصل قرمة
2 كيلو ارز مصرى
2 كوب زيت
2 ملعقة كبيرة ملح
2 ملعقة كبيرة عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة بهارات عربية
ملعقة صغيرة كارى
1/2 كيلو بندق
2 قطعة فحم
5 كوب ماءلانضاج الارز
فلفل اصفر
+ اخضر قطع صغيرة للتزيين
ملعقة صغيرة فلفل اسمر
الطريقة:-
يفتح الفخد من جميع الانحاء و يخلا من العظم
يتبل الفخدة بالزبادى و الملح و العسل
و الخل و البهارات العربية و الفلفل الاسمر
ينقع مدة يوم فى الثلاجة
ثم تحشى بالفلفل المقطع ثم تخيط
و توضع فى الفرن و يوضع عليها الزيت
و البصل و تترك فى الفرن لمدة 2 ساعة و 1/2 او حتى تمام التحمير
يصفى الصوص النازل من الفخدة و يضاف على الارز
تسخن قطعتى الفحم على النار
حتى الاحمرار و توصع على الفخدة فى الفرن
و يوضع عليها نقطة زيت ليظهر بخار الفحم
و يغطى عليها لتتشرب الفخدة رائحة الفحم
بعد ان يضاف صوص الفخدة على الارز يضاف الكارى
و الملح و الماء و البندق و يقلب ثم يترك حتى تمام النضج
توضع الفخدة فى طبق التقديم مقطعة جذل
و يوضع عليها البصل القارومة
الناضج مع الارز الناضج و يوصغ عليها الفلفل للتزيين
منقول