النهارده بنقدم لك طريقة سهلة وسريعة للبطاطس، علشان تعملي وجبة بشكل مختلف وبعيد عن الأصناف التقليدية..بطاطس مشوية بصوص الجبنة والكريمةالمقادير:4 ثمرات بطاطس متوسطة
4 مكعبات جبن كيري
ملعقة صغيرة بهارات
¼ كوب مرقة دجاج
4 ملعقة كريمة طبخ
3 فص توم مفروم
2 ملعقة زبدة
ملح وفلفل
الطريقة:1- اغسلي البطاطس كويس، واغرزي السكينة فيها خط بالطول، وخط بالعرض، على شكل حرف t، وبعد كده اسلقيها نص سلق، لمدة ربع ساعة.
2- حطي الزبدة في حلة، وحطي عليها المرقة، وضيفي الجبن والكريمة والتوم والبهارات، وقلبي كويس لحد ما يبقى الخليط ممزوج كويس ومتجانس وقوامه زي قوام الكريمة، وبعدها اضربي الخليط في الخلاط لمدة دقيقة علشان يكون من غير أي قطع مكلكعة.
3- قوّري جزء بسيط من البطاطس بالملعقة، وحطي فيه الصوص، وبعدها حطي البطاطس في الفرن على درجة حرارة 180 لمدة نص ساعة، ولما تستوي قدميها مع خضار سوتيه.. وبالهنا والشفا.